22 Ağu 2014

Yüzme Kursu mu Özel Yüzme Dersi mi?

0 Yorum

özel yüzme dersi mi yoksa grup yüzme dersi mi?

Okuyucu sorusu:

Yüzme sporunu çok sevmeme rağmen ciddi bir su fobim var ve fobimi yenmek için grup derslerine katıldım. Hocam oldukça anlayışlı ancak 3.günden itibaren ben hariç herkes yardımcı araç olmadan suya atlamaya başladı. Ben kendimi ne kadar motive edersem edeyim havuzun kenarından bile ayrılacak cesareti bulamadım henüz. Ne yazık ki havuzun 5 metre derinliği olması beni çok ürkütüyor. Bu iş bana göre değil deyip pes mi etmeliyim, korkumun üstüne mi gitmeliyim yoksa havuz derinliği ve grup dersi bana uygun değil mi bilemiyorum.
Su korkum çok yoğun. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden teşekkür ederim – Aslı Karanlık

Editörün cevabı:

Merhaba,

Eğitim bireyseldir. Yani herkesin öğrenme süreci kendine özgüdür.
Yüzme kursunda eğitim gören diğer üyeler ile kendinizi kıyaslıyor olmanız büyük bir hatadır. Bunu yapmayın!
Yüzme eğitiminde beraber olduğunuz grubun gerisinde kalmanız sizi rahatsız edebilir, bu normaldir. Bu noktada yüzme hocanız devreye girer ki; anlayışlı bir hoca empati sahibidir ve bu da sizin için büyük bir avantaj. Bunu değerlendirin. Durumu lehinize döndürebilirsiniz.
Yüzme kursu içerisindeki diğer üyeler ile iletişiminizi de kesmeyin. Çünkü onlar da sizin yaşadıklarınızı yaşadı ve başarı ile atlattı. Size yüzme dersi sırasında verecekleri destekler yüzme hocanızdan daha etkilidir.
Şayet bir yüzme kursu eğitim grubunda geri kaldığınızı düşünüyorsanız kendinize küsmek yerine korkunuzun üzerinde gidin. Ekonomik gücünüz elverir ise özel yüzme dersi alabilirsiniz. Çünkü grup yüzme dersi sırasında, zaten geri kalmış durumda olduğunuzu ve su korkusu taşıdığınızı hesaba katarsak, yüzme dersi boyunca sizin sıranız geldiğinde hissettiğiniz baskı artacaktır. Yüzme kursundaki arkadaşlarınız iyi niyetli ise size anlayış gösterecektir ve destek olacaklardır. Dilerim kurstaki arkadaşlarınız böyledir.
Bizler böyle durumlarda yüzme kursuna gelmiş olan üyelerimize özel yüzme dersi veriyoruz. Birkaç birebir özel yüzme dersi ile kendinizi en zayıf hissettiğiniz konular üzerinde pratik yapmak için fırsatı bulabilirsiniz.
Yüzme kursu verilen havuzun derin olması bir avantajdır. Evet yanlış duymadınız. Şöyle düşünün; İngilizce öğrenmek için Türkiye’de bir kursa gitmek mi daha iyidir yoksa İngiltere’ye gitmek mi daha iyidir! Derin olmayan bir havuzda yüzme eğitimi alırsanız, zorlandığınız noktada ayaklarınızı ister istemez yere basarsınız. Bu da yüzme eğitiminizi olumsuz etkiler. Derin havuzda böyle bir fırsatınız olmadığından, savaşmaktan başka çareniz kalmaz. Sonunda kazanan siz olursunuz.
Yüzme kursu üyeliğinizi sonlandırmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Unutmayın ki, yüzme öğrenemeyen yoktur. Sadece yüzme öğrenme süreci kişiye göre değişir.
Ayrıca size bir tavsiyemiz daha olacaktır; yüzme öğrenimi ile ilgili videolar izleyebilirsiniz. Yüzme ile ilgili videolar izleyerek görsel hafızanızı da geliştirmiş olursunuz. Çünkü yüzme eğitimi sadece uygulamadan ibaret değildir. Eğitiminizi görsel materyal ile destekleyin. İnternette araştırma yaparak; yüzerken nasıl nefes verilir, suda batmadan nasıl durabilirim, nasıl doğru ayak vuruşu yapabilirim, serbest stilde kol tekniği nasıldır vs. türünden Türkçe hazırlanmış videolar bulabilirsiniz. Böylece yüzme kursunda öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Belki de yüzme hocanızın ders sırasında anlatıklarını kaçırsanız bile yüzme videoları sayesinde yakalama şansınız olur.
Müjdeli haberlerinizi bekliyoruz..
Sevgiyle..
[yukarı]
Cevap Yaz